Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kurkuma latte, azaz aromás aranytej

Kurkuma latte, azaz aromás aranytej

Muti, mit iszol téli estéken? Mert mi például ezt a mennyei, téli finomságot: Kurkuma lőtte, azaz aromás aranytej, ahogy az aromaterapeuta készíti 

 

 

Kurkuma latte, azaz aromás aranytej

1. Először is készítsünk kurkuma pasztát, melyhez 1 dl vízben 2 ek (átszitált) kurkumaport kevergetés mellett addig főzünk, míg be nem sűrűsödik. Ezt a pasztát aztán zárható üvegben napokig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.


2. 300 ml mandulatejet/kókusztejet kis edényben melegítsünk össze 1/2 tk kurkumapasztával. Fűszerezzük kevés frissen őrölt borssal, fahéjjal, reszeljünk bele kis darabka friss gyömbért. Forralni nem szükséges.



3. Egy kanálka hárs- vagy akácmézben keverjünk el az alábbi illóolajokból 1-1 cseppet:

  • kurkuma (Curcuma/Curcuma longa)
  • fahéj (Cinnamon/Cinnamomum zeylanicum)
  • gyömbér (Ginger/Zingiber officinalis)
  • feketebors (Black pepper/Piper nigrum)
  • kardamom (Cardamom/Elettaria cardamomum

4. Az illóolajos mézet és egy teáskanálnyi hidegen sajtolt mandulaolajat vagy szűz kókuszolajat adjunk a kurkumapasztás tejhez. Tejhabosítóval vagy kézi habverővel “tupírozhatjuk” az állagát. 

 
Az oldal tetejére