Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aromagyurma gyereknapra

Aromagyurma gyereknapra
Gyermekeim nagy kedvencét régen készítettük, a szomorkás tavaszutó azonban megint kedvet csinált a házi gyurmázáshoz. Könnyen elkészíthető, olcsó, nem hagy nyomot, káros anyagoktól mentes és persze csodás az illata. Lányaim saját ízlése szerinti illókkal tettük egyedivé. 

A recept:

  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál tengeri só
  • 2 evőkanál bio napraforgó olaj (innen:
  • 1 tk citromsav (ettől nem penészedik meg)
  • 300 ml víz

Elsőként a vizet mérjük ki, ebbe kerülhet a színezőanyag. Hozzáadjuk a citromsavat, sót, majd a lisztet, végül az olajat, melyben emulgeáltuk az illóolajokat. Legkönnyebben és leggyorsabban tapadásmentes serpenyőben, állandó keverés mellett főzve készül el. Ha összeállt a massza, gyúrjuk át, játsszunk vele, majd a következő felhasználásig jól zárható dobozban, tasakban tároljuk, nehogy kiszáradjon.

Mi most rögtön három adagot főztünk.

- Az elsőt nem színeztük, csak a napraforgómag olajban feladottunk 4 csepp fodormenta illóolajat. (Spearmint itt)

- A második adag masszát kurkumával (a vízben előzetesen feloldva) sárgítottuk, és mandarin esszenciával illatosítottuk. (Tangerine itt:)

- A harmadik adag zöld színét mandulaaroma adta, illatát pedig pár csepp fekete lucfenyő. (Black spruce itt)

További színezési lehetőségek: zöld, rózsaszín, vörös agyagporok (innen), Mica porok, illetve ételfesték, tojásfesték, céklapor, kakaópor, stb.)

Illóolajok közül ízlés szerint bármi szóba jöhet.

 

Az oldal tetejére