Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Szerintem napozzatok!

Szerintem napozzatok!

2021. 08. 02. 18:30:29

Vagy arról olvasol, hogy szedd a szervezetnek létfontosságú D-vitamint, vagy arról, hogy védekezz a napsugárzás ellen, mert árt a bőrödnek. 

A magyar lakosság 95% (!!!)-a D-vitamin hiányban szenved tavaszra. A hivatalos napi ajánlott 400 NE helyett ma már ennek tíz- sőt húszszoros adagja sem ritka orvosi ajánlásokban, miközben ha fél órát napsütésben tartózkodunk, szervezetünk 10-50 ezer NE mennyiségű D-vitamint szintetizál. 

Aromás hajpakolás

Aromás hajpakolás

2021. 07. 23. 18:49:43

Nyaralásból hazaérve megállapíthatjuk, hogy a bőrünk lebarnult, a hajunk viszont megfakult, kiszáradt. Napkárosított, fénytelen hajunk helyett újra élettel teli, ápolt és csillogó frizuránk lehet, ha a nyári időszakban rendszeresen elkészítjük a következő hajpakolást:

Aromagyurma gyereknapra

Aromagyurma gyereknapra

2021. 05. 24. 18:49:04
Gyermekeim nagy kedvencét régen készítettük, a szomorkás tavaszutó azonban megint kedvet csinált a házi gyurmázáshoz. Könnyen elkészíthető, olcsó, nem hagy nyomot, káros anyagoktól mentes és persze csodás az illata. Lányaim saját ízlése szerinti illókkal tettük egyedivé. 
Aromás guacamole

Aromás guacamole

2021. 05. 07. 23:03:55
Nagyobbik lányom egyik kedvenc étele. Mivel a korianderzöld frissen nehezen beszerezhető (de azért próbálkozzatok vele a fűszerkertetekben) - könnyű nekünk, hiszen az aromaterápiában a cigánypetrezselyem  illóolajával helyettesíthetjük.
Rózsavíz a kezembe', hadd öntsem a fejedre!

Rózsavíz a kezembe', hadd öntsem a fejedre!

2021. 04. 02. 19:53:03

Ha nekem fiam lenne, nem adnék a kezébe locsoló kölnit, sem szintetikus parfümöt. Hanem tanítanék neki kedves, népi versikéket, majd kapna egy neki - sőt, vele együtt - készült, a locsolni való lánykáknak szánt üvegcsét. Az üvegcsében rózsavíz, vagy édes illóolajok és virágvíz keveréke. Sőt, ilyet adok a férjem kezébe is. 

Kinyílt az ibolya Húsvét hajnalára, csepegjél rózsavíz, erre a kislányra!

Mélyhidratáló aromás testvaj

Mélyhidratáló aromás testvaj

2021. 01. 25. 12:37:10

Hosszú még a tél, érezzük ezt a bőrünkön is. Kiszárad, feszül, irritálja a kemény csapvíz. Egy végtelenül egyszerűen elkészíthető testvaj receptet hoztam nektek. Imádni fogjátok, amikor zuhanyzás után végigfuttatjátok enyhén nedves bőrötökön és testetek melegétől csodásan beleolvad, mélyen felszívódik a sok ápoló finomság.

 

Kurkuma latte, azaz aromás aranytej

Kurkuma latte, azaz aromás aranytej

2021. 01. 11. 00:25:24

Muti, mit iszol téli estéken? Mert mi például ezt a mennyei, téli finomságot: Kurkuma lőtte, azaz aromás aranytej, ahogy az aromaterapeuta készíti 

 

Miért válassz körültekintő(bb)en aromadiffúzort?

Miért válassz körültekintő(bb)en aromadiffúzort?

2021. 01. 04. 21:43:39

Először is el kell döntened, hogy hidegpárásítót, vagy párologtatót keresel, avagy illóolaj porlasztására kifejlesztett készüléket szeretnél vásárolni. Örömteli, hogy az aromaterápia “trendi” lett, sajnos azonban a minőség csak az aromáig tart…

 

Tegyünk rendet a készülékek piacán! 

Ünnepek között

Ünnepek között

2020. 12. 29. 23:06:44
Nem írtam Szenteste előtt, és Karácsonykor sem. Ez az ünnep nekem nagyon intim és családi. Bár szívem szerint mondanám, hogy teremtsétek meg a saját hagyományaitokat, tudom, nem egyszerű. Ha több család “egyesül”, egyiknél ez az érték, másiknál úgy szokás, Ti meg ott álltok középen. És hezitáltok. Hagyhatjuk-e magára a nagyszülőket, engedjük-e sírdogálni a szingli barátnőt, melyik családot mivel nem sértjük meg? Aznap vagy másnap? 
Advent negyedik vasárnapjára

Advent negyedik vasárnapjára

2020. 12. 21. 02:43:01
Ha felgyullad a negyedik gyertya lángja, eszünkbe juthat a napkeleti bölcseket vezető betlehemi csillag ragyogása. Mária - minden kétsége ellenére - igent mondott, hogy a Megváltó anyja legyen. Hogy állunk mi Isten velünk kapcsolatos terveivel? Ezek a tervek nem biztos, hogy rögtön találkoznak saját elképzeléseinkkel. Aztán egyszer csak  eljön a pillanat, amikor fel kell vállalnunk a küldetésünket. Elsőre még terhes lehet, kényelmetlen, elbizonytalanító. Se kedvünk, se tehetségünk hozzá... Majd legbelül érezzük, igent kell mondanunk a felkérésre, vállalni a kapott hivatást, mert a terv mégiscsak jó. Ha hiszünk és bízunk, rájövünk, nem véletlenül választottak ki a feladatra, erőt és lelkesedést is kapunk hozzá, ez pedig már  mindenható. 
Az oldal tetejére