Leírás
A feketecsalán magjából hidegen sajtolt olaj 95%-a élelmiszer kiegészítőként, kapszulázva kerül a fogyasztókhoz. Az ázsiai konyhában a perilla olajjal főznek is. Ezen túlmenően vannak dietetikus gyógyszerek is, amelyeket anyagcsere zavarokra ajánlanak. Ezek viszonylag magas dózisban tartalmazzák az olajat. A szakirodalomban nagyon sokat foglalkoznak a belsőleges hatással, és sok előnyös tulajdonságát taglalják: hatásos a szívinfarktus ismétlődés, mellrák és végbélrák, reumás eredetű izületi gyulladás, végbélgyulladás, érelmeszesedés, valamint többféle autoimmun megbetegedés esetében, csökkenti a szívaritmiát, és a trombózis veszélyt, támogatja a sejtmegújulást. A vörösborban található fenolokkal, C-vitaminnal, vassal, stb. kombinálva különösen effektívnek tartják. Több helyen leírják kedvező hatását az Alzheimer-kóros betegekre vonatkozóan is. 60%-ban tartalmaz omega 3 telítetlen zsírsavat, emiatt fogyasztása a hal-olaj helyett is ajánlott.
Ez az oldal tájékoztató jellegű. A növényi olajok használata nem helyettesíti az orvosi kezelést és nem ajánlott öngyógyításra. Betegség esetén kérje szakképzett természetgyógyász, orvosa véleményét.