Leírás
ELSŐDLEGES ELŐNYÖK
Fűszeres illatú, fűszerű íételzesítő
Hangulatemelő, üde illata van
TERMÉKLEÍRÁS
A rozmaring egy illatos, örökzöld cserje, melynek leveleit gyakran használják töltelékek és sült húsok (disznó, bárány, és szárnyasok) ízesítésére. Konyhai felhasználása mellett a rozmaringnak számos előnye van; a szakértők régóta nagyra becsülik, az ókori görög, római, egyiptomi és héber kultúrák szent növényként tisztelték. A lágyszárú, fűszerű rozmaringot energiát adó illatával gyakran használják aroma-és masszázsterápiákban.
HASZNÁLATI MÓDOK
Tegyen 1 csepp rozmaring illóolajat húsok, főételek, vagy kedvenc ételei ízesítéséhez.
Keverje össze dōTERRA frakcionált kókuszolajjal és használja masszázs során.
HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Párologtatás: 3-4 cseppet tegyen tetszés szerint választott párologtatóba.
Belsőleg: Hígítson egy cseppet 125 ml folyadékban.
Külsőleges alkalmazás: Masszázshoz keverjen össze 5 cseppet 10 ml hordozóolajjal. Fürdéshez 5 cseppet keverjen 5 ml hordozóolajhoz. Illatosításhoz 1 cseppet adjon 10 csepp hordozóolajhoz.
FIGYELMEZTETÉS
Bőrérzékenység előfordulhat. Gyermekektől tartsa távol. Ha gyermeket vár, szoptat vagy orvosi ellátás alatt áll, konzultáljon orvosával. Kerülje a szemekkel, a belső fülekkel és az érzékeny területekkel való érintkezést.
Növényi rész: virág, levél
Kivonási eljárás: gőzdesztilláció
Aroma jellemzői: kámforos, fűszerű
Legfőbb kémiai összetevők: 1,8-cineol, alfa- pinén, kámfor